Forbered dig til en god flytning - uden stress

Overvejer du at blive boende, fordi du får stress bare ved tanken om at skulle flytte? Så er du ikke den eneste!

 

Men det kan godt lade sig gøre at få en god oplevelse ud af en flytning. Du kan lette processen betydeligt ved at planlægge den i god tid og sørge for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge.

 

Her kommer en række tips, så du kan flytte i fred og ro og uden panik eller stressknopper.

 

  1. Ryd op, før du begynder at pakke
  2. Sorter 
  3. Sælg, giv væk og smid ud
  4. Få hjælp til at sortere
  5. Bestil rigeligt med flyttekasser
  6. Check forsikringen hos dit flyttefirma
  7. Pak 1 rum af gangen, skriv på kasserne

 

1. Begynd med at rydde op – før du begynder at pakke


Oprydningen er nemlig helt klart den værste del af det at flytte, da man oftest kommer til at skulle skille sig af med ting undervejs. Og har du et kælderrum eller garage, der er proppet til randen, så er det ikke rart at stå med både sortering og pakning to dage før, du skal være ude.

 

Det optimale er faktisk, at du begynder at rydde op FØR, du sætter dit hus eller lejlighed til leje eller salg. Jo mere rydeligt der er, jo nemmere er det nemlig også at få en ny beboer til at overtage. Så slå to fluer med ét smæk og ryd op og smid ud i god tid.

Sorter i 3 kategorier

2. Hvis du har svært ved at skille dig af med ting, så del dem op i 3 kategorier


Det du skal have med, det du med sikkerhed skal skille dig af med og det der er rart at have med, men ikke strengt nødvendigt.
Lav samtidigt en aftale med dig selv om, at halvdelen af det, der ikke er strengt nødvendigt bliver, hvor det er😉.
Det kan være hårdt, men du kommer formentlig alligevel til at skille dig af med noget af det, når du er flyttet enten fordi, der ikke er plads eller det ser forkert ud i dit nye hjem.

3. Sælg, giv væk og smid ud


Bare fordi du ikke skal have nogle af tingene med, behøver det jo ikke betyde, at andre ikke kan sætte pris på dem. Kender du måske nogen, der skal flytte hjemmefra, der kan bruge nogle af dine ting - så giv dem væk!
Du kan også fx i ”Den Blå Avis” eller ”Facebook Marketplace” sælge de ting, der er i god stand, men som du ikke skal have med. Er det ting af større værdi, kan du overveje at kontakte et auktionshus som fx Lauritz.com.
Igen – gør det i god tid før, du begynder at pakke og glæd dig over, at dine ting får nyt liv hos nogle, der er glade for det, du siger farvel til - og du får måske tilmed lidt penge i kassen!

4. Få hjælp til at sortere

 

Opgaven med at sortere er bare sur. Det tager lang tid, det støver og du skal måske skille dig af med ting, der har affektionsværdi for dig. Det kan derfor være rigtigt rart at dele opgaven med nogle. Spørg familie eller venner i god tid og gør det til den god og hyggelig oplevelse i stedet for.

5. Bestil dobbelt så mange flyttekasser, som du tror, du skal bruge


Ja, det kan lyde mystisk, men flyttekasser kan ikke fyldes til randen – så bliver de simpelthen for tunge. Hvis du eksempelvis har rigtigt mange bøger, så fordel dem med et tyndt lag i hver flyttekasse og stil andre, lettere, ting ovenpå.
Især hvis du skal have hjælp til at flytte, er det praktisk, at dine potteplanter, lamper og andre ting der fylder også sættes i flyttekasser. Kasserne kan nemlig stables, så de fylder meget mindre end, hvis du har sportstasker og plastikposer fyldt med alt muligt. Så køb eller lån rigeligt!

 

Læs vores 7 tips til pakning af flyttekasser

Har du brug for opbevaring på et lagerhotel

6. Check din forsikring


Hvis du bestiller et flyttefirma til at klare flytningen for dig, så har de en forsikring, der dækker, hvis noget går i stykker undervejs, men hvis du selv flytter eller får hjælp fra familie eller venner, så er det en rigtig god idé at tjekke med dit forsikringsselskab, hvad der er dækket, hvis noget skulle gå i stykker undervejs.

7. Pak ét rum ad gangen – og skriv ned, hvad der er i kasserne!


Hvis du gerne vil gøre det let for dig selv at pakke ud igen, så pak ét rum ad gangen. Skriv nummer på kassen og lav en liste med indholdet i hver kasse - om det er online eller på papir, bestemmer du selv, men husk at listen ikke skal ned i kassen! Gem den et sted, så du har overblikket over, hvad der er i alle kasserne.

Med lidt forberedelser, et par gode lister og en realistisk tidsplan kan det rent faktisk blive en god oplevelse at flytte - og mangler du plads undervejs, kan du altid opbevare dine ting i et af vores lagerhoteller, der ligger fordelt over hele Danmark.

God fornøjelse med dit nye hjem!

 

Læs vores flytteguide med ting du skal huske

;