Forbered dig til en god flytning - uden stress

Overvejer du at blive boende, fordi du får stress bare ved tanken om at skulle pakke dine ejendele ned? Så er du ikke den eneste!

 

Men det kan godt lade sig gøre at få en god oplevelse ud af en flytning. Du kan lette processen betydeligt ved at planlægge den i god tid og sørge for at gøre tingene i den rigtige rækkefølge.

 

Her kommer en række tips, så du kan flytte i fred og ro.

 

  1. Ryd op, før du begynder at pakke
  2. Sorter 
  3. Sælg, giv væk og smid ud
  4. Få hjælp til at sortere
  5. Bestil rigeligt med flyttekasser
  6. Check forsikringen hos dit flyttefirma
  7. Pak 1 rum af gangen, skriv på kasserne

 

1. Begynd med at rydde op – før du begynder at pakke


At få ryddet op før du begynder at pakke dine ejendele ned, kan gøre det nemmere for en at overskue processen. Man kan have en masse ting i skuffer og skabe, som man for længst har glemt er del af ens indbo.

 

Derfor kan det være en god ide at starte med at rydde op, før man begynder at opsige eller sætte sin bolig til salg. Jo mere man har ryddet op før man starter flytningen, desto nemmere er det at pakke ens ejendele ned.

Sorter i 3 kategorier

2. Hvis du har svært ved at skille dig af med ting, så del dem op i 3 kategorier


Det du skal have med, det du med sikkerhed skal skille dig af med og det der er rart at have med, men ikke strengt nødvendigt.
Lav samtidigt en aftale med dig selv om, at halvdelen af det, der ikke er strengt nødvendigt bliver, hvor det er😉.
Det kan være hårdt, men du kommer formentlig alligevel til at skille dig af med noget af det, når du er flyttet enten fordi, der ikke er plads eller det ser forkert ud i dit nye hjem.

3. Sælg, giv væk og smid ud


Har du fundet nogle ejendele, som du ikke ønsker at tage med til den nye bolig, kan du overveje at sælge det, give det væk eller smide det ud, hvis ejendelen ikke er i god stand. Kender du nogen, der skal flytte hjemmefra, er det en god mulighed for at få afsat nogle af de ejendele, man enten har flere af eller ikke har brug for længere.
Du kan også sælge de ting, der er i god stand, i f.eks. ”Den Blå Avis” eller ”Facebook Marketplace”. Er det ting af større værdi, kan du overveje at kontakte et auktionshus, for at få deres vurdering.

 

Gør gerne dette i god tid, så du uden stress kan sende dine solgte ejendele videre til deres nye liv, før du selv skal videre i livet, med lidt ekstra mønt på lommen.

4. Få hjælp til at sortere

 

Opgaven med at sortere kan være en træls opgave, men en god ven eller en bekendt, kan gøre det lidt sjovere og rarere at komme igennem. Spørg familie eller venner i god tid og gør det til en hyggelig oplevelse i stedet for, med snacks og drikkelse.

5. Bestil flyttekasser i massevis - du kan altid returnerer de ubrugte


Ja, det kan lyde mystisk, men flyttekasser kan ikke fyldes til randen – så bliver de simpelthen for tunge. Hvis du eksempelvis har rigtigt mange bøger, så fordel dem med et tyndt lag i hver flyttekasse og stil andre, lettere, ting ovenpå.
Især hvis du skal have hjælp til at flytte, er det praktisk, at dine potteplanter, lamper og andre ting der fylder også sættes i flyttekasser. Kasserne kan nemlig stables, så de fylder meget mindre end, hvis du har sportstasker og plastikposer fyldt med alt muligt. Så køb eller lån rigeligt!

 

Læs vores 7 tips til pakning af flyttekasser

Har du brug for opbevaring på et lagerhotel

6. Check din forsikring


Hvis du bestiller et flyttefirma til at klare flytningen for dig, så har de en forsikring, der dækker, hvis noget går i stykker undervejs, men hvis du selv flytter eller får hjælp fra familie eller venner, så er det en rigtig god idé at tjekke med dit forsikringsselskab, hvad der er dækket, hvis noget skulle gå i stykker undervejs.

7. Pak ét rum ad gangen – og skriv ned, hvad der er i kasserne!


Hvis du gerne vil gøre det let for dig selv at pakke ud igen, så pak ét rum ad gangen. Skriv nummer på kassen og lav en liste med indholdet i hver kasse - om det er online eller på papir, bestemmer du selv, men husk at listen ikke skal ned i kassen! Gem den et sted, så du har overblikket over, hvad der er i alle kasserne.

Med lidt forberedelser, et par gode lister og en realistisk tidsplan kan det rent faktisk blive en god oplevelse at flytte - og mangler du plads undervejs, kan du altid opbevare dine ting i et af vores lagerhoteller, der ligger fordelt over hele Danmark.

God fornøjelse med dit nye hjem!

 

Læs vores flytteguide med ting du skal huske

;